Instagram
Facebook
twitter
youtube
Les últimes entrades

I3: AVANCEM

Hola a tots,

Aquesta setmana hem gaudit molt de les nostres joguines, tant les de l’aula com les noves que ens va deixar el tió. Cada dia sabem compartir i jugar millor amb els companys. Endreçar-les ja no ens costa perquè ho fem entre tots.

Aquesta setmana hem iniciat l’activitat d’ambients. Aquesta proposta consisteix a organitzar els infants en diferents espais on puguin construir els aprenentatges de manera espontània. Els nens i les nenes passen a ser els protagonistes on aprenen per ells mateixos, lliurement i d’una manera constructiva i activa.

Mireu, mireu!:

https://drive.google.com/drive/folders/1Z_9aj5UijCHCHtCBdeoAm_C-vs7lqdF9?usp=sharing

Els ambients proposats són:

1.- Joc simbòlic: Aquest ambient apropa els nens a l’entorn més quotidià. Reprodueixen escenes de la vida diària tot establint diàlegs, experimentant i jugant amb material i estris relacionats amb diversos espais: la casa, la botiga, la consulta del metge, les disfresses, la lectura, etc.

L’ambient del Joc Simbòlic permet als nens i nenes representar la vida real, explorar i reproduir el món dels adults que els envolta, el món «social». Hi troben un espai en el qual juguen i s’expressen tal i com són, i adquireixen habilitats personals, desenvolupant la seva capacitat de relació amb els altres. Representen personatges de forma espontània, repeteixen accions i situacions viscudes que són molt properes; és amb aquest joc que comparteixen, reproduint-les, les experiències més personals i avancen així en el procés d’autonomia.

2.- Artístic: Aquest ambient fomenta la imaginació i la creativitat a partir de la manipulació i experimentació lliure amb diferents materials i tècniques.

Fomenta la sensibilitat artística personal, no «estereotipada». Amb material i tècniques diverses, seleccionant, interpretant i composant, els nens i les nenes ens mostren aspectes diferents de si mateixos: què pensen, quins sentiments tenen i com veuen la realitat que els envolta. En aquest espai s’hi faciliten diferents materials i eines perquè cada infant creï el seu itinerari artístic.

3.- Construccions: Aquest ambient permet la construcció i la reproducció a través de materials diferents fomentant la creativitat i la imaginació.

Ajuda els infants a veure la possibilitat de reutilitzar el material de rebuig.

A partir de la manipulació dels diferents materials el nen amplia l’aprenentatge dels conceptes matemàtics.

Proporciona a la mainada un espai per a l’exploració sensorial i desperta la curiositat i la iniciativa per a la descoberta.

4.-Experimentació: Aquest ambient ajuda a despertar la curiositat innata dels nens, encoratjant-los a fer servir els sentits per introduir-los al món de la ciència.

Els estimula a pensar i esbrinar les coses per si sols, fent-se preguntes sobre el que experimenten: tocant, sentint, olorant, provant…

A partir de l’experimentació i la manipulació s’afavoreix el desenvolupament del llenguatge matemàtic, el verbal i la descoberta de l’entorn.

Els provoca una actitud investigadora a l’entorn proper que afavoreix fer-se preguntes, formular-se hipòtesis, buscar estratègies i donar respostes.

Les accions que es donen en aquest espai van lligades a uns processos que ajuden al desenvolupament intern de cada infant: omplir, buidar, escampar, recollir, separar… Manipulant i experimentant amb els diferents materials i objectes els infants aprenen a fer observacions que els ajuden a posar en pràctica diferents activitats intel·lectuals: classificar, relacionar, ordenar, analitzar, interpretar… Amb aquesta activitat cognitiva s’afavoreix el desenvolupament del seu pensament i, de mica en mica, avançar del simple coneixement físic dels objectes i materials cap a l’abstracció del pensament científic creatiu.

Aquesta setmana hem gaudit molt del nostre petit robot, el bee bot, l’abelleta que programem perquè camini i faci les coses que nosaltres li proposem. Treballem i juguem en petits grups perquè tots puguem participar i col·laborar en les diferents activitats.

Aquesta setmana hem treballat i après el número 2, hem repassat el número 1, hem identificat les formes quadrades,etc.

El traç de la creu, el traç vertical, horitzontal i altres grafismes que realitzem amb diferents material (ceres, retoladors, crema d’afaitar, guixos…)  a més a més ens mostrem més segurs i hàbils quan agafem els diferents estris d’escriure. Continuem identificant millor les lletres del nostre nom i la dels companys.

Hem verbalitzat com ens sentim i hem posat la nostra foto a la imatge del sentiment corresponent, hem buscat solucions quan ho hem necessitat. Entre tots busquem solucions a les dificultats. Identifiquem prou bé les lletres i els noms dels nostres companys i el nostre també.

L’estona de música la gaudim molt, ens agrada ballar, escoltar i cantar les  cançons que ens ensenyen i descobrir el sons  dels instruments.

Els protagonistes d’aquesta setmana ens han explicat coses molt interessants i el material que han portat ens ha agradat molt.

El conte del senyor Hivern ens ha recordat moltes coses que passen en aquesta estació.

Fins a la propera setmana, que vindrem amb moltes ganes i idees per celebrar el Carnaval!!!

 

 

Coneix el nostre equip! Mestres amb il·lusió!
Anglès

Llengua Anglesa

Psicomotricitat

Psicomotricitat

Menjador

Menjador

previous arrow
next arrow
Escola Pàlcam- C/ Rosalía de Castro, 30-34- C/ Castillejos, 361 08025 BARCELONA Tel. 93 435 97 49
Copyright 2023- Tots els drets reservats - Avís legal - Política de Privacitat- Política de cookies